Anand Giridharadas, over hoe de elite de wereld niet gaat veranderen

Time Magazine redacteur Anand Giridharadas laat in zijn boek ‘Winners Take All’ zien hoe de rijken en machtigen op onze aarde zich bezighouden met ongelijkheid en onrecht. Maar wel op een manier – vaak via filantropische foundations – die ervoor zorgt dan hun eigen positie binnen de sociale orde behouden blijft. En daar wringt precies de schoen, want werkt dat wel? Kunnen we de wereld verbeteren binnen hetzelfde systeem wat de problemen heeft veroorzaakt?

Giridharadas stelt ongemakkelijke vragen. Waarom moeten ongekozen ‘business leaders’ onze grootste problemen oplossen in plaats van democratisch gekozen instellingen? Instellingen die door diezelfde superrijken worden uitgehold via belastingontduiking en lobby. Maar hij gaat tegelijkertijd verder dan alleen de superrijken. Het probleem zit ‘m ook in de huidige cultuur van (sociaal) ondernemerschap. Bedrijven als McKinsey, maar ook B Corps en de algehele TED cultuur van ‘thought leaders’ worden in zijn analyse niet gespaard.

Benieuwd naar het verhaal van Giridharadas? Wij hebben ‘m gestrikt voor een tweetal exclusieve optredens in Nederland. Op 16 oktober in Rotterdam (Erasmus Universiteit) en op de 17e in Amsterdam (Pakhuis de Zwijger). Ook spreekt hij op de 17e overdag met de commissie FinanciĆ«n in de Tweede Kamer.

We verwelkomen je graag op een van de events!

Lees hier alvast een interview met Giridharadas in de Volkskrant.

GET YOUR TICKETS 16 OKT ROTTERDAM >>

GET YOUR TICKETS 17 OKT AMSTERDAM >>

Ism The Tipping Point