Ondernemers van Nu verkennen de toekomst met Jan Terlouw

“Als een ondernemer iets moet doen, dan is het wel de toekomst verkennen. Een ondernemer is iemand die veranderingen ziet aankomen en past zich daarop aan. Een ondernemer produceert namelijk niet voor nu, maar voor morgen”, zo opende Jan Terlouw zijn speech tijdens het eerste off-line ondernemers event van Ondernemers van Nu op 19 januari jl. bij de Impact Hub Amsterdam (Via deze link kun je de speech van Jan Terlouw in zijn geheel terugkijken).

Zo’n 100 ondernemers uit het MKB kwamen op het evenement af om oud-politicus en schrijver Terlouw te horen spreken, en ook ondernemers Annemarie Rakhorst en Thieu Besselink. Daarnaast gingen de ondernemers ook aan de slag om de obstakels voor het dichterbij brengen van de nieuwe economie te definiëren en om hun eigen rol in kaart te brengen voor het aankaarten van deze obstakels bij “de politiek”.

Want dat was de opdracht van Jan Terlouw aan deze groep ondernemers: “Bestook de politiek om een gelijk speelveld te creëren voor het MKB en om duurzaam te kunnen ondernemen.” Dhr. Terlouw gaf aan dat overheden de randvoorwaarden voor marktwerking moeten kunnen blijven scheppen. Wanneer het principe “de vervuiler betaalt” wordt doorgevoerd, zijn er geen subsidies voor duurzaam ondernemen meer nodig en kunnen Ondernemers van Nu de concurrentie prima aan en op een moderne, duurzame manier.

Dhr. Terlouw heeft begrip voor Ondernemers van Nu die zich ongerust maken omdat Nederland onder aan het lijstje bungelt qua gebruik van duurzame energie in Europa: “En natuurlijk ziet u de bui hangen, want u staat op achterstand, omdat u niet tijdig hebt kunnen concurreren. Ik heb enorm respect voor uw organisatie, omdat u zegt: “We zien het aankomen, we gaan het anders doen, we gaan voor een ander soort samenleving, circulaire economie, duurzame energie, andere rol van het geld”, maar het moet u mogelijk gemaakt worden. Dus verlang een gelijk speelveld van de politiek!

Geef een reactie