Ondernemers van Nu roepen politieke partijen op het klimaat topprioriteit te geven

De verkiezingen komen eraan. Verkiezingen zijn altijd belangrijk, maar deze zijn extra belangrijk. Het is cruciaal dat Nederland grote stappen zet om klimaatverandering tegen te gaan. Samen met Milieudefensie, DeGoedeZaak en Jongeren Milieu Actief (JMA), roepen we politieke partijen dringend op het klimaat topprioriteit te geven. 

Ondernemers van Nu gaan voor een eerlijke economie. Helaas is nu het tegendeel waar: de kloof tussen rijk en arm neemt steeds verder toe en welvaart gaat ten koste van het welzijn van de aarde. Dit leidt tot klimaatontwrichting en een enorme afbreuk van de natuur. In de transitie naar een nieuwe economie spelen ondernemers een belangrijke rol. Ondernemers die ecologisch herstel en sociaal welzijn centraal hebben staan. Gelukkig zijn er daar steeds meer van. Samen met al die ondernemers roepen we politieke partijen dringend op om het klimaat topprioriteit te geven.

“Wij roepen politieke partijen dringend op om klimaatbeleid de hoogste prioriteit te geven!”

Ondersteun onze oproep en teken de petitie: 

“Ik stem op 17 maart voor een gezonde toekomst en roep alle politieke partijen op: Doe mee! Zet samen met de rest van Nederland de schouders onder het klimaatbeleid. Kies voor een economie die een leefbare toekomst garandeert voor ons allemaal. Want dan heb je mijn steun.”

Zo krijgen we het voor elkaar:

  1. Onze hele economie draait in 2040 op duurzame energie. Nederland levert haar eerlijke bijdrage aan het voorkomen van verdere opwarming van de aarde.
  2. Grote vervuilende bedrijven betalen hun eerlijke deel van de kosten. En leggen de rekening niet bij huishoudens, kleine bedrijven en boeren, of mensen aan de andere kant van de wereld.
  3. De overheid zorgt voor banen en een fatsoenlijk inkomen voor iedereen. En helpt mensen die hun baan verliezen door de energietransitie.

Op 17 maart kies ik:
-> voor een prachtige, leefbare aarde voor iedereen. In Nederland en de rest van de wereld
-> voor wie nu leeft en voor toekomstige generaties
-> voor een ondernemend Nederland dat deel is van de oplossing

Tijdens de formatie van het nieuwe kabinet worden oproepen uit de samenleving meegenomen in de onderhandelingen. Deze petitie wordt dan aangeboden als duidelijk signaal dat wij klimaatbeleid hoog op de agenda willen hebben. Dus jouw stem telt!

Ondernemers van Nu trekt in deze verkiezingscampagne gezamenlijk op met Milieudefensie, DeGoedeZaak en Jongeren Milieu Actief (JMA).